« Impossible is possibleDRINKING WATER ON EMPTY STOMACH »

25 Confusing General knowledge Questions

01/20/14 | by exceltoxl [mail] | Categories: b2evolution

Hi there,


25 Confusing General knowledge Questions 
******************************************


1. Which is the most abundant metal present in earth's surface ?
Answer: Aluminum

2. Which is the most abundant metal present in earth ?
Answer: Iron

3. Which country has the oldest National Flag ?

...


Answer: Denmark

4. which country has the oldest national anthem ?
Answer: Japan

5. Where is National Defense College situated ?
answer: New Delhi

6. Where is National Defense Academy (NDA) situated ?
answer: Khadakwasla (Pune)

7. Where is Indian Military Academy situated ?
answer: Dehradun

8. Who is the First American president who won the Nobel Prize ?
Answer: Theodore Roosevelt

9. Who is the First Russian president who won the Nobel Prize ?
Answer: Mikhail Gorbachev

10. Which is the largest lake in the world ?
answer: Caspian Sea

11. Which is the Largest Fresh Water Lake in the world ?
answer: Lake Superior

12. Which place is known as land of rising sun ?
Answer: Japan

13. Which place is known as land of setting sun ?
Answer: still confused, did you know the answer ?

14. Which place is known as land of midnight sun ?
Answer: Norway

15. Heart and soul of the constitution ?
answer: Article 32

16. Necessary evil in the Constitution ?
answer: Article 22

17. Who discovered the Harappan site Lothal ?
Answer: S.R.Rao

18. Who discovered the Harappan site Kalibangan ?
Answer: A. Ghosh

19. Who translated Arthashastra in to English ?
Answer: R. Shamasastry

20. Who translated Bhagavad Gita in to English ?
Answer: Charles Wilkins

21. Who translated Manusmṛti in to English ?
Answer: William Jones

22. Who translated Gita Govinda in to English ?
Answer: William Jones

23. Who translated Abhinjana Shakunthalam in to English ?
Answer: William Jones

24. Who is the First president of Chinese republic ?
answer: Sun Yat-Sen

25. Who is the First Chairman of Chinese republic ?
answer: Mao Tse-tung

source:facebook

Thanks,

Permalink

No feedback yet

June 2019
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 << <   > >>
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Search

Who's Online?

  • Guest Users: 3
multi-blog platform